Hlavní obsah
Jihočeský tradiční jogurt bílý (Madeta)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 360 kJ |
Bílkoviny | 5,9 g |
Tuky | 3,5 g |
Sacharidy | 5,1 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 2,3 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 5 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt z nehomogenizovaného mléka zrající přímo ve sklenici, proto se téměř veškerý tuk ukládá na povrchu a zbylý jogurt je nízkotučný. I při zamíchání tukové vrstvy je energetická hodnota celého jogurtu poměrně nízká a můžete tento jogurt zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama