Hlavní obsah
Choceňský tvaroh jemný
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 424 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 4,3 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 1,35 g |
Vláknina | 0,2 g |
Cukry | 4,3 g |
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh má nízký obsah tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Tento tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama