Hlavní obsah

Choceňský tvaroh jemný

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie424 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky2 g
Sacharidy4,3 g
Sůl0,01 g
SAFA1,35 g
Vláknina0,2 g
Cukry4,3 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh má nízký obsah tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Tento tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.