Hlavní obsah

Bio ovocný tvaroh s jogurtem brusinka (Milko)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie387 kJ
Bílkoviny7,5 g
Tuky1,5 g
Sacharidy12 g
Sůl0,1 g
SAFA1,01 g
Vláknina0,5 g
Cukry12 g

Jedná se o tvaroh s jogurtem. Mléčné výrobky jsou především zdrojem dobře stravitelných bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje malé množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce.