Hlavní obsah
Basic acidofilní mléko
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 171 kJ |
Bílkoviny | 3,3 g |
Tuky | 1,5 g |
Sacharidy | 3,5 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,2 g |
Vláknina | 0,1 g |
Cukry | 3,3 g |
Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek obsahuje malé množství tuku a neobsahuje žádný přidaný cukr, energetická hodnota je proto nízká a je vhodné tento výrobek zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Tento výrobek můžete pravidelně zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jinými kysanými nápoji bez přidaného cukru, například neochuceným kefírem, zákysem, kyškou apod.
Postranní panel
Reklama
Reklama