Hlavní obsah
Activia Tvarohová vanilka
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 435 kJ |
Bílkoviny | 5,1 g |
Tuky | 2,9 g |
Sacharidy | 14 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,9 g |
Vláknina | 0,4 g |
Cukry | 13 g |
Jedná se o tvarohový dezert. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje přijatelné množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen občas v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.
Postranní panel
Reklama
Reklama