Hlavní obsah

Activia Tvarohová jahoda

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie434 kJ
Bílkoviny5,1 g
Tuky2,9 g
Sacharidy13,9 g
Sůl0,13 g
SAFA1,9 g
Vláknina0,5 g
Cukry13,2 g

Jedná se o tvarohový dezert. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje přijatelné množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen občas v přiměřeném množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.