Hlavní obsah

Ústřice (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie280 kJ
Bílkoviny7 g
Tuky2 g
Sacharidy5 g
Sůl0,27 g
SAFA0,56 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Ústřic existuje několik druhů, většinou se konzumují syrové, lze je však i tepelně upravovat. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ústřice obsahují málo tuku, můžete je proto občas zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.