Hlavní obsah
Ústřice (syrové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 280 kJ |
Bílkoviny | 7 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 5 g |
Sůl | 0,27 g |
SAFA | 0,56 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Ústřic existuje několik druhů, většinou se konzumují syrové, lze je však i tepelně upravovat. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ústřice obsahují málo tuku, můžete je proto občas zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama