Hlavní obsah
Srnčí hřbet (syrový bez kosti)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 400 kJ |
| Bílkoviny | 20 g |
| Tuky | 2 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,18 g |
| SAFA | 0,6 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u srnčího hřbetu je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).
Náhrada potraviny
Srnčí hřbet můžete občas zařadit do jídelníčku, nahradit ho můžete běžnějšími libovými druhy masa, například vepřovou pečení.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






