Hlavní obsah
Kozí průměr (syrové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 500 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 1,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kozího masa je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky.
Náhrada potraviny
Pokud si vyberete libový kousek, můžete kozí maso občas konzumovat. Můžete ho nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí či krůtí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama