Hlavní obsah
Klokaní průměr (syrové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 430 kJ |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 0,45 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u klokana je však obecně velmi nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky. Díky nízkému obsahu tuku a přítomnosti kvalitních bílkovin a dalších prospěšných látek je vhodné klokaní maso zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Klokaní maso můžete nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí či krůtí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama