Hlavní obsah
Kalamáry (syrové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 390 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 3 g |
Sůl | 0,5 g |
SAFA | 0,28 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o hlavonožce se štíhlým tělem. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Kalamáry obsahují velmi málo tuku a můžete je zařadit do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama