Hlavní obsah

Kalamáry (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie390 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky1 g
Sacharidy3 g
Sůl0,5 g
SAFA0,28 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o hlavonožce se štíhlým tělem. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Kalamáry obsahují velmi málo tuku a můžete je zařadit do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.