Hlavní obsah
Kachní hřbet s kůží (syrový bez kostí)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 200 kJ |
Bílkoviny | 14 g |
Tuky | 26 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,21 g |
SAFA | 11,7 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kachny je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Kvůli vysokému obsahu tuku a energetické hodnotě raději toto maso pravidelně nekonzumujte.
Náhrada potraviny
Před konzumací z masa odstraňte kůži, která obsahuje nejvíce tuku. Vhodnější jsou krůtí nebo kuřecí prsa, která obsahují méně tuku.
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama