Hlavní obsah
Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 220 kJ |
Bílkoviny | 14 g |
Tuky | 26,5 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,18 g |
SAFA | 10,87 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kachny je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete kachnu i s kůží, je obsah tuku velmi vysoký a takto připravenou kachnu do jídelníčku určitě nezařazujte.
Náhrada potraviny
Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete kachnu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější jsou však libovější krůtí či kuřecí prsa.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama