Hlavní obsah

Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 220 kJ
Bílkoviny14 g
Tuky26,5 g
Sacharidy0 g
Sůl0,18 g
SAFA10,87 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kachny je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete kachnu i s kůží, je obsah tuku velmi vysoký a takto připravenou kachnu do jídelníčku určitě nezařazujte.

Náhrada potraviny

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete kachnu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější jsou však libovější krůtí či kuřecí prsa.