Hlavní obsah

Humr (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie350 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky1 g
Sacharidy0 g
Sůl0,8 g
SAFA0,28 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o druh mořského raka s pevným sladkým masem, který po uvaření zčervená. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Humr obsahuje velmi málo tuku a můžete ho zařadit do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.