Hlavní obsah

Hovězí nudličky libové (restované na oleji, nesolené)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie920 kJ
Bílkoviny28 g
Tuky11 g
Sacharidy0 g
Sůl0,2 g
SAFA4 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí zadního je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nižšímu obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Hovězí zadní můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.