Hlavní obsah
Hovězí nudličky libové (restované na oleji, nesolené)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 920 kJ |
Bílkoviny | 28 g |
Tuky | 11 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 4 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí zadního je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nižšímu obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Hovězí zadní můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama