Hlavní obsah
Hovězí mleté průměr (syrové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 950 kJ |
Bílkoviny | 18 g |
Tuky | 17 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 7,65 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u namletého masa je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou než kupované mleté maso je umlít si maso doma či si ho nechat namlít u řezníka z vámi vybraného libovějšího kousku masa (nejlépe hovězí zadní či libové vepřové).
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama