Hlavní obsah

Hovězí maso přední průměr (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie800 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky13 g
Sacharidy0 g
Sůl0,1 g
SAFA5,85 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí předního je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto není při redukční dietě příliš vhodný. Pokud byste ho přesto konzumovali, odřízněte alespoň viditelný tuk a zkonzumujte pouze malé množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je hovězí zadní, které obsahuje méně tuku.