Hlavní obsah
Hovězí kýta (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 490 kJ |
Bílkoviny | 22 g |
Tuky | 3 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,35 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí kýty je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nižšímu obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Hovězí zadní můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama