Hlavní obsah

Hovězí kýta pečená (solená)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie800 kJ
Bílkoviny36 g
Tuky5 g
Sacharidy0 g
Sůl0,8 g
SAFA2,25 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí kýty je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nižšímu obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Hovězí kýtu můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ji můžete libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.