Hlavní obsah
Hovězí kližka (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 480 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 1,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem bílkovin, v kližce je obsaženo více kolagenu, který má nižší biologickou hodnotu, i tak jsou ale bílkoviny tohoto masa hodnotné. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, pohybuje se od 2 do 6 gramů, což je poměrně malé množství. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Občas můžete toto maso zařadit do jídelníčku, hodí se zejména na přípravu guláše.
Náhrada potraviny
Kližku můžete nahradit například hovězím zadním nebo libovějším vepřovým, například kýtou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama