Hlavní obsah
Herink (syrový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 820 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 14 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 3,92 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o mořskou tučnou rybu. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Herink obsahuje velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto výjimečně v malém množství konzumovat.
Náhrada potraviny
Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například halibuta nebo tresku.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama