Hlavní obsah

Herink (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie820 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky14 g
Sacharidy0 g
Sůl0,2 g
SAFA3,92 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o mořskou tučnou rybu. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Herink obsahuje velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto výjimečně v malém množství konzumovat.

Náhrada potraviny

Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například halibuta nebo tresku.