Hlavní obsah

Hejk (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie380 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky3 g
Sacharidy0 g
Sůl0,2 g
SAFA0,84 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o mořskou rybu z čeledi treskovitých. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Hejk obsahuje poměrně málo tuku a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Občas můžete do jídelníčku zařadit i tučnější mořské ryby, které obsahují více zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin.