Hlavní obsah
Halibut (syrový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 500 kJ |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,17 g |
SAFA | 1,12 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o mořskou rybu s jemnou strukturou a chutí. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Halibut obsahuje poměrně málo tuku a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Občas můžete do jídelníčku zařadit i tučnější mořské ryby, které obsahují více zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin.
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama