Hlavní obsah

Halibut (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie500 kJ
Bílkoviny21 g
Tuky4 g
Sacharidy0 g
Sůl0,17 g
SAFA1,12 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o mořskou rybu s jemnou strukturou a chutí. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Halibut obsahuje poměrně málo tuku a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Občas můžete do jídelníčku zařadit i tučnější mořské ryby, které obsahují více zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin.