Hlavní obsah
Candát (syrový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 350 kJ |
Bílkoviny | 19 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 0,28 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o sladkovodní rybu s jemným masem. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Candát obsahuje velmi málo tuku, proto je vhodné ho zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama