Hlavní obsah
Butterfish (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 610 kJ |
Bílkoviny | 17 g |
Tuky | 8 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 2,24 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Pod tímto názvem se u nás většinou prodává pamakrela temná, pravou rybou butterfish je však modrohlav. Jedná se o mořské ryby. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. U této ryby se však nedoporučuje konzumovat vyšší množství (maximálně 170 g) z důvodu obsahu olejů, které způsobují při konzumaci většího množství trávicí potíže.
Náhrada potraviny
Butterfish můžete nahradit jinou rybou, například halibutem či treskou.
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama