Hlavní obsah

Butterfish (syrová)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie610 kJ
Bílkoviny17 g
Tuky8 g
Sacharidy0 g
Sůl0,2 g
SAFA2,24 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Pod tímto názvem se u nás většinou prodává pamakrela temná, pravou rybou butterfish je však modrohlav. Jedná se o mořské ryby. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. U této ryby se však nedoporučuje konzumovat vyšší množství (maximálně 170 g) z důvodu obsahu olejů, které způsobují při konzumaci většího množství trávicí potíže.

Náhrada potraviny

Butterfish můžete nahradit jinou rybou, například halibutem či treskou.