Hlavní obsah
Bažant s kůží průměr (syrový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 760 kJ |
Bílkoviny | 23 g |
Tuky | 9 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 2,7 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u bažanta je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete maso i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připraveného bažanta do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete bažanta zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete krůtou či kuřetem, které mají podobné složení.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama