Hlavní obsah

Bažant s kůží průměr (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie760 kJ
Bílkoviny23 g
Tuky9 g
Sacharidy0 g
Sůl0,1 g
SAFA2,7 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u bažanta je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete maso i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připraveného bažanta do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada potraviny

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete bažanta zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete krůtou či kuřetem, které mají podobné složení.