Hlavní obsah
Bažant bez kůže průměr (syrový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 560 kJ |
Bílkoviny | 24 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,2 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u bažanta je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete bažanta zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Bažanta můžete nahradit krůtou či kuřetem, které mají podobné složení.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama