Hlavní obsah
Pečivo víkendové (hamburgerové)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 180 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 4,5 g |
Sacharidy | 50 g |
Sůl | 1,2 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 3,5 g |
Cukry | 3,5 g |
Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je v tomto výrobku mírně vyšší. Bílé pečivo je vyráběno z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Jedná se především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, bílé pečivo proto konzumujte pouze výjimečně. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama