Hlavní obsah
Jazýčky (Racio)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 960 kJ |
Bílkoviny | 5,7 g |
Tuky | 17,3 g |
Sacharidy | 71 g |
Sůl | 0,4 g |
SAFA | 15,9 g |
Vláknina | 1,6 g |
Cukry | 28,1 g |
Jedná se o pufovaný výrobek z rýže a polevy. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě má i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk nevhodného složení, který je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.
Postranní panel
Reklama
Reklama