Hlavní obsah
Chléb Michelský konzumní
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 010 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 51 g |
Sůl | 1,3 g |
SAFA | 0,2 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 4,08 g |
Jedná se o pšenično-žitný chléb, podíl nutričně chudší pšeničné mouky se neustále zvyšuje na úkor mouky žitné, která je zdrojem řady cenných látek. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Postranní panel
Reklama
Reklama