Hlavní obsah

Chléb Michelský konzumní

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 010 kJ
Bílkoviny6 g
Tuky1 g
Sacharidy51 g
Sůl1,3 g
SAFA0,2 g
Vláknina3 g
Cukry4,08 g

Jedná se o pšenično-žitný chléb, podíl nutričně chudší pšeničné mouky se neustále zvyšuje na úkor mouky žitné, která je zdrojem řady cenných látek. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.