Hlavní obsah
Maniok (kasava)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 670 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 38 g |
Sůl | 0,05 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 2 g |
Jedná se o kořen, který lze konzumovat čerstvý, uvařený či pečený. Maniok obsahuje oproti klasickým bramborům vyšší množství škrobu a cukrů. Maniok je zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Energetická hodnota je poměrně vysoká, maniok proto zařazujte do jídelníčku pouze občas v menším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou brambory nebo jiné druhy okopanin, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama