Hlavní obsah
Jamy
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 270 kJ |
Bílkoviny | 1,1 g |
Tuky | 0,2 g |
Sacharidy | 13,6 g |
Sůl | 0,09 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 2,5 g |
Cukry | 8,3 g |
Jamy obsahují oproti klasickým bramborům vyšší množství cukrů. Syrové jamy obsahují jedovaté alkoloidy, které se však ničí teplem, proto se jamy konzumují pouze po tepelné úpravě. Jamy jsou zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a draslíku. Energetická hodnota a obsah cukrů je vyšší než u běžných brambor, jamy však můžete občas pro zpestření jídelníčku konzumovat.
Náhrada potraviny
Jamy můžete nahradit klasickými bramborami.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama