Hlavní obsah
Fazole mungo (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 400 kJ |
Bílkoviny | 25 g |
Tuky | 1,5 g |
Sacharidy | 54 g |
Sůl | 0,08 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 18 g |
Cukry | 8,1 g |
Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama