Hlavní obsah

Fazole mungo uvařené (nesolené)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie490 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky0,5 g
Sacharidy18 g
Sůl0 g
SAFA0,1 g
Vláknina6,4 g
Cukry2,5 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.