Hlavní obsah

Fazole bílé (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 410 kJ
Bílkoviny22 g
Tuky0,8 g
Sacharidy60 g
Sůl0,1 g
SAFA0,16 g
Vláknina18 g
Cukry2,4 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.