Hlavní obsah
Fazole bílé v rajské omáčce
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 340 kJ |
Bílkoviny | 4,5 g |
Tuky | 0,5 g |
Sacharidy | 14 g |
Sůl | 0,7 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 5,1 g |
Cukry | 6 g |
Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Výhodou je také nízký glykemický index. Díky rajské omáčce obsahuje tento výrobek mírně vyšší množství cukru, energetická hodnota je však přijatelná, v přiměřeném množství je tedy vhodné ho zařazovat do jídelníčku. Výhodou sterilovaných fazolí je velmi rychlá příprava.
Náhrada potraviny
Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama