Hlavní obsah

Fazole adzuki uvařené (solené)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie530 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky0,2 g
Sacharidy22 g
Sůl0,4 g
SAFA0,03 g
Vláknina4,8 g
Cukry1 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.