Hlavní obsah
Cizrna (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 450 kJ |
Bílkoviny | 19 g |
Tuky | 5 g |
Sacharidy | 55 g |
Sůl | 0,03 g |
SAFA | 0,6 g |
Vláknina | 15 g |
Cukry | 11 g |
Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Cizrnu je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Cizrnu můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.
Postranní panel
Reklama
Reklama