Hlavní obsah
Cizrna uvařená (solená)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 690 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 2,6 g |
Sacharidy | 26 g |
Sůl | 0,4 g |
SAFA | 0,3 g |
Vláknina | 7,6 g |
Cukry | 4,8 g |
Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Cizrnu je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Cizrnu můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama