Hlavní obsah

Cizrna uvařená (solená)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie690 kJ
Bílkoviny9 g
Tuky2,6 g
Sacharidy26 g
Sůl0,4 g
SAFA0,3 g
Vláknina7,6 g
Cukry4,8 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Cizrnu je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Cizrnu můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.