Hlavní obsah
Brambory pozdní
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 330 kJ |
Bílkoviny | 2,4 g |
Tuky | 0,3 g |
Sacharidy | 16 g |
Sůl | 0,04 g |
SAFA | 0,05 g |
Vláknina | 1,6 g |
Cukry | 1 g |
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek, zejména draslíku. Vhodnost zařazení brambor do jídelníčku závisí na jejich úpravě. Nejvhodnější jsou brambory vařené, méně vhodnou variantou jsou bramborové hranolky, krokety, šťouchané brambory, bramborák apod. z důvodu vyššího obsahu tuku a vyššího glykemického indexu.
Náročnost Nízká
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama